Implantaten voor prachtige tanden

Het gebit is één van de meest zichtbare delen van..

Implantaten voor prachtige tanden

Het gebit is één van de meest zichtbare delen van het menselijk lichaam. Helaas is het ook kwetsbaarder dan je zou denken. Een lelijke val, een ongeluk of gewoon slechte timing is vaak al voldoende om die perfecte glimlach toch net iets minder perfect te maken. En dan hebben we het nog niet gehad over tal van genetische ziektes die ervoor zorgen dat bepaalde tanden er niet zijn. Een oplossing voor dat probleem? Implantaten voor het gebit.

Implantaten

Een implantaat is eigenlijk de benaming voor een professioneel gemaakte kunstwortel. Deze kunstwortel wordt bij een ingreep in het kaakbot geplaatst om de natuurlijke tandwortel na te bootsen. Dit is een zeer stevig fundament voor een kroon, tandenboog of brug. Implantaten zijn gemaakt van titanium. Dat is niet toevallig: het is een ontzettend stevig, maar ook lichaamsvriendelijk materiaal en groeit vast in het bot. In sommige gevallen kan het zijn dat er te weinig kaakbot aanwezig is om een implantaat te plaatsen. Gelukkig is ook daar een oplossing voor: er kan met een extra behandeling nieuw bot worden gezet. Aan het eind van het verhaal heb je in principe een tand die er perfect uitziet!

Een professionele hand

Implantaten zijn de geknipte oplossing om het ontbreken van één tand op te lossen. Bij meerdere tanden kan gekozen worden voor een brug of tandboog. Hoe dan ook is het bij zoiets belangrijk natuurlijk van het hoogste belang om te kiezen voor een professionele hand zoals de tandartsen van Kleinsman.de. Een implantaat hoort een leven mee te gaan: kies dan ook voor ervaring.