Wat kost een implantaat eigenlijk?

Steeds vaker maken we om ons gebit sterk te maken..

Wat kost een implantaat eigenlijk?

Steeds vaker maken we om ons gebit sterk te maken en er goed uit te laten zien, gebruik van implantaten. Er zijn echter behoorlijk veel vragen over implantaten. Wat houdt het bijvoorbeeld precies in en waar dient een implantaat voor? En hoe zit het met de kosten van implantaat? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is het precies?
Onze tanden hebben allemaal wortels. Vroeg of laat gaan deze wortels echter ontsteken of ontstaan er problemen. Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld kiespijn. Wanneer een tand of kies getrokken moet worden of uitvalt, wordt de wortel ook verwijderd. Een implantaat is vervolgens de vervanger van de wortel. Je kunt de implantaat zien als het fundament voor een kunstgebit of bijvoorbeeld een kroon. Implantaten kun je bij je eigen tandarts laten zetten, maar ook bij gespecialiseerde klinieken zoals Kleinsman.de.

Overweeg je om implantaten te laten zetten in je gebit? Dan zijn de kosten die dat met zich meebrengt natuurlijk een belangrijk argument in je overweging. Veel mensen zijn namelijk niet goed op de hoogte van de kosten die zo’n behandeling met zich meebrengt. De kosten van een behandeling kunnen erg uiteenlopen, afhankelijk van je gebit. Daarbij is het nog niet klaar wanneer de implantaten gezet zijn. Het is namelijk belangrijk dat de implantaten vervolgens goed onderhouden worden. Dat kun je natuurlijk grotendeels zelf door voor een goede hygiene in je mond te zorgen. Het is echter ook aan te raden om jaarlijks de implantaten na te laten kijken of te laten onderhouden door een specialist. De totale kosten van een implantaat plus de behandeling die daarbij hoort liggen gemiddeld genomen tussen de 2000 en de 4000 euro. Vaak wordt er vooraf een begroting gemaakt, zodat je weet waar je aan toe bent. De kosten worden meestal gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering. Net over de grens met Duitsland liggen de kosten echter vaak een stuk lager. Specialisten als Kleinsman.de kunnen de implantaten voor een lagere prijs zetten. Je moet dan wel vooraf goed uitzoeken of en hoeveel de verzekering vergoedt, als je het over de grens laat doen.